Bácskai árpás szejtán (rizses hús helyett) recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Bácskai árpás szejtán (rizses hús helyett) hozzávalói:
- 30 dkg előző este beáztatott árpa,
- 20 dkg szejtán,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 2 db zöldpaprika,
- 3 db szárított paradicsom,
- 20 dkg zöldborsó,
- kömény, majoránna, pirospaprika, borsikafű, Shoyu, olívaolaj
A Bácskai árpás szejtán (rizses hús helyett) elkészítési módja:
- A hagymát az olajon pároljuk meg, majd tegyük rá az apróra vágott zöldpaprikát, a zöldborsót és pároljuk tovább. - Ha a borsó már majdnem puha, jöhet a szejtán, mely szintén kap néhány percet. - Ha ezzel is megvagyunk, a paradicsomot is tegyük a lábasba, némi vízzel lazítsuk, és kicsit forraljuk össze. - A külön megfőzött árpát is tegyük hozzá, fűszerezzük a fenti felsorolásból nekünk tetszőkkel (lehetőség szerint mindegyikből tegyünk bele), egy kicsit melegítsük össze és gyakorlatilag kész is.
- Aki szereti a fokhagymát, az tálalás előtt tegye bele az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát, úgy jellegzetesebb az íze.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: apokrif, 2008. jún. 24. 10:49
A bácskai árpás szejtán (rizses hús helyett) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.