Lencsés rizottó recept


1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
15 dkg gomba
15 dkg barna rizs
15 dkg előre beáztatott vörös lencse
1 paradicsom
petrezselyem
kevés olaj vagy vaj
só, bors
A Lencsés rizottó elkészítési módja:
Zsiradékon megpároljuk a felszeletelt, apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, gombát és zöldpaprikát. Párolás után 6 dl zöldséglevessel felöntük és hozzáadjuk a rizst és a lencsét. Ha már majdnem kész a végén az apróra vágott paradicsomot is belekeverjük, megszórjük petrezselyemmel.
Gomba helyett padlizsánnal és sárgarépával is elkészitettem már, nagyon finom volt!
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: zsedeske, 2008. jún. 18. 01:46
A lencsés rizottó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.