Zöldpaprikás metélt recept


25 dkg vékony metélt
25 dkg zöldpaprika
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg füstölt szalonna
2 dl tejföl
1 csokor petrezselyemzöld
3 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál törött fekete bors
ízlés szerint só.
A Zöldpaprikás metélt elkészítési módja:
A tésztát megfõzöm. Meleg vízzel leöblítve melegen tartom. Közben a megmosott zöldpaprikát kicsumázom, és a meghámozott vöröshagymával és fokhagymával együtt nagy lyukú darálón ledarálom. A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, zsírját kiolvasztom, majd ráteszem a hagymás zöldpaprikát. Üvegesre fonnyasztom, ezután ráöntöm a tejfölt. Megsózom, megborsozom, és beleforgatom a fõtt tésztát. Kicsit áthevítem és azonnal tálalom.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 15:30
A zöldpaprikás metélt elkészítési módja és hozzávalói.