Savanyúkáposztás metélt recept


25 dkg széles metélt
30 dkg savanyú káposzta
4 evõkanál olaj
1 púpozott teáskanál cukor
1 csapott mokkáskanál törött fekete bors
ízlés szerint só.
A Savanyúkáposztás metélt elkészítési módja:
A tésztát megfõzöm, és melegen tartom. Közben, ha szükséges, a savanyú káposztát hideg vízben átmosom, és kicsavarom. (A levét szódavízzel hígítva elfogyasztjuk, mert C-vitamin-tartalma nagy, kár lenne kiönteni.) Az olajon világosra pirítom a cukrot, majd beleteszem az apróra vágott káposztát. Fedõ alatt, gyakorta megkeverve, 2-3 evõkanál vízzel megpárolom, és sóval, borssal ízesítem. Végül a pirított káposztába belekeverem a fõtt tésztát. Nagy lángon összepirítom, jó, ha a tészta kissé ressre, ropogósra pirul.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 15:29
A savanyúkáposztás metélt elkészítési módja és hozzávalói.