Kocsis saláta recept
A Kocsis saláta hozzávalói:25 dkg enyhén csípõs csalamádé
2 nagy savanykás alma
25-30 dkg virsli vagy krinolin (szafaládé)
1 nagy fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
fél dl csalamádé vagy savanyú káposzta leve
3 evõkanál salátaolaj
1 púpozott teáskanál mustár
ízlés szerint só
kevés porcukor
1 mokkáskanál törött fekete bors.
A Kocsis saláta elkészítési módja:
A virslit hideg vízbe rakom és kis lángon forráspontig melegítem, de ügyelek arra, hogy ne forrjon fel. Amíg melegszik, addig a csalamádét egészen apróra vágom és salátástálba rakom. A hagymát meghámozom, apró kockákra vágom és megsózom. Az almát megmosom, kicsumázom és ugyancsak felkockázom, majd a csalamádéhoz keverem. A csalamádélevet összekeverem az olajjal, a mustárral, a zúzott fokhagymával, a cukorral és a borssal, majd ráöntöm az almás csalamádéra. Ezután hozzáadom a hagymakockákat, végül hozzáadom a még tûzforrón vékonyra karikázott virslit. Az egészet alaposan összekeverem. Amíg kihûl, többször is megforgatom, hogy a leve mindenhol érje. A már kihûlt salátát befedem és a hûtõszekrénybe rakom legalább fél napra, hogy az ízei jól összeérjenek.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:19
A kocsis saláta elkészítési módja és hozzávalói.