Hagymás-majonézes virslisaláta recept
A Hagymás-majonézes virslisaláta hozzávalói:4 pár virsli
2 nagy fej lila hagyma
2 dl majonéz
2 dl tejföl (vagy kefir)
1 mokkáskanál törött fekete bors
1 evõkanál kapribogyó levével együtt
ízlés szerint só és csipetnyi porcukor.
A Hagymás-majonézes virslisaláta elkészítési módja:
A virslit hideg vízbe teszem és forráspontig melegítem. Közben a majonézt simára keverem a tejföllel, hozzáadom a megtisztított és zúzott fokhagymát, majd a borssal és a kapribogyó levével, a félbevágott kapriszemekkel, valamint sóval és csipetnyi porcukorral ízesítem. A hagymát megtisztítom és hajszálvékony karikákra vágom. Annyi forrásban lévõ vízbe dobom, amennyi éppen csak ellepi. A víz újraforrásától számított 3 perc múlva leszûröm és a forró hagymát belekeverem a mártásba. Ezután hozzáadom a nagyon éles késsel vékonyra karikázott virslit, majd jól összekeverem. Hagyom, hogy teljesen kihûljön. Befedve rakom be a hûtõszekrénybe, és legalább fél napig érlelem, de az sem baj, ha egy napig áll fogyasztás elõtt.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:16
A hagymás-majonézes virslisaláta elkészítési módja és hozzávalói.