Kukoricás rizssaláta recept
A Kukoricás rizssaláta hozzávalói:1 zacskó gyors rizs
25 dkg morzsolt csemege kukorica konzerv
5 dkg mazsola
1 csokor zöldhagyma
2 gerezd fokhagyma 1 húsleveskocka
2 csokor friss kapor
2 dl majonéz
2 dl tejföl
1 mokkáskanál törött fehér bors
ízlés szerint citromlé (vagy almaecet)
só
porcukor.
A Kukoricás rizssaláta elkészítési módja:
A rizst a zacskón lévõ elõírás szerint megfõzöm, de a fõzõvízbe elõzõleg beleteszem a húsleveskockát is. (Természetesen kevesebb sóval készítem, mert a húsleveskocka is sós.) Amíg a rizs fõ, elkészítem a mártást: a majonézt és a tejfölt simára keverem, majd citromlével, borssal és csipetnyi porcukorral ízesítem. Belekeverem az egyik csokor megmosott, lecsöpögtetett és finomra vágott kaprot, valamint a megtisztított és szétzúzott fokhagymát. Ezután a fõtt rizst beleöntöm. A mazsolát megmosom, szárát leszedegetem és kevés, forrásban lévõ vízbe szórom. Egy percnyi forralás után a lángról lehúzva befedem, és további 10 percig hagyom puhulni, majd leszûröm és hozzáadom a salátához. Ugyancsak belekeverem a megtisztított és vékonyra karikázott zöldhagymát, valamint a, leszûrt kukoricaszemeket. Az egészet jól összekeverem és befedve, a hûtõszekrényben érlelem néhány órán keresztül. Tálalás elõtt meghintem a megmaradt kaporral.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:15
A kukoricás rizssaláta elkészítési módja és hozzávalói.