Fokhagymás spagettisaláta recept
A Fokhagymás spagettisaláta hozzávalói:15 dkg spagetti
25 dkg kemény
apró (lehetõleg lucullus) paradicsom
1,5 dl majonéz
2 dl kefir
2-3 evõkanál kimagozott olajbogyó
4 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál törött fehér bors
1 csokor petrezselyemzöld
ízlés szerint só.
A Fokhagymás spagettisaláta elkészítési módja:
A spagettit apróra töröm, majd a szokásos módon, forrásban lévõ vízbe téve, megfõzöm. Meleg vízzel leöblítve, hagyom kihûlni. Közben mély salátástálban elkészítem a mártást, amihez a majonézt simára keverem a kefirrel, hozzáadom a megtisztított és összezúzott fokhagymát, valamint a nagyon apróra összevágott petrezselyemzöldet. Megsózom, megborsozom. Ezután beleteszem a vékony csíkokra aprított olajbogyót, a negyedekbe vágott paradicsomot, majd a fõtt spagettit is beleforgatom. Jól összekeverem és befedve, legalább fél napig érlelem a hûtõszekrényben. Tálalás elõtt ismételten összekeverem és a tetejét olajbogyószemekkel díszítem.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:14
A fokhagymás spagettisaláta elkészítési módja és hozzávalói.