Alföldi hússalátával töltött paradicsom recept
80 perc
450 kcal
8 paradicsom,
1 fejes saláta,
40 dkg alföldi hússaláta,
5 dkg gluténmentes majonéz,
1 evőkanál gluténmentes mustár,
fél pohár gluténmentes tejföl,
só,
cukor,
őrölt bors,
fél evőkanálnyi citromlé,
25 dkg szójamentes párizsi (gluténmentes),
1 főtt burgonya,
1 alma,
5 dkg csemegeuborka.
A díszítéshez: főtt zöldségek,
sárgarépa,
kukorica,
főtt bab,
zöldborsó.
Az Alföldi hússalátával töltött paradicsom elkészítési módja:
A paradicsomokat megmossuk, a szárral ellentétes részén egy vékony szeletet levágunk, a belsejét karalábévájóval kikaparjuk. Sózzuk és őrölt borssal megszórjuk. Tálalásig félretesszük. Ezután elkészítjük az alföldi hússalátát. A felvágottat, a főtt burgonyát, az almát, a csemegeuborkát metéltre vágjuk. A majonézt tejföllel és a mustárral simára keverjük. Ízesítjük sóval, cukorral, citromlével. Hozzákeverjük a metéltre vágott nyersanyagokat, és lazán összekeverjük. Az így elkészült alföldi hússalátánkat kávéskanállal a paradicsomokba töltjük. A kalapjukat a tetejükre helyezzük. Zöldsalátával, vajjal, töltött olajbogyóval díszítjük. Jól behűtve tálaljuk. Főtt zöldségekkel díszítjük.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Gvivike, 2007. nov. 23. 14:52
Az alföldi hússalátával töltött paradicsom elkészítési módja és hozzávalói.