Kukoricasaláta, mexikói módra recept
A Kukoricasaláta, mexikói módra hozzávalói:1 doboz morzsolt csemege kukorica konzerv
4 evõkanál (levétõl leszûrt) marinált paradicsompaprika
30 dkg konzerv zöldborsó
1 csokor zöldhagyma
zöld szárával együtt
1,5 dl majonéz
2 dl tejföl
1 csokor petrezselyemzöld
1 mokkáskanál mexikói fûszerkeverék (vagy chilipaprika, római kömény és törött feketebors keveréke); 1 mokkáskanál porcukor
ízlés szerint só és csipetnyi cayenni bors.
A Kukoricasaláta, mexikói módra elkészítési módja:
A saláta mártásához a majonézt simára keverem a tejföllel és a zöldhagyma megmosott, apróra metélt szárával. Sóval, porcukorral, cayenni borssal és a fûszerkeverékkel ízesítem, majd beleöntöm a leszûrt kukoricát, a leszûrt zöldborsót és a nagyon apró kockákra vágott marinált paradicsompaprikát. A zöldhagymát vékony karikákra metélve hozzáteszem, majd az egészet jól összekeverem. A salátástálat befedem és a hûtõszekrényben két órán keresztül érlelem.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:15
A kukoricasaláta, mexikói módra elkészítési módja és hozzávalói.