Majonézes-grapefruitos cékla recept
A Majonézes-grapefruitos cékla hozzávalói:40 dkg házilag készített tormás céklasaláta
1 közepes nagyságú grape fruit
2 dl majonéz
2 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
1 evõkanál frissen reszelt tormagyökér
ízlés szerint porcukor (vagy méz)
törött fekete bors és só.
A Majonézes-grapefruitos cékla elkészítési módja:
Elõször a mártáshoz valókat készítem össze. A majonézt simára keverem a tejföllel, hozzáadom a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, majd belekeverem a reszelt tormát, a borsot, a sót és a cukrot. A céklasalátát levétõl leszûröm és nagyon vékony csíkokra vágom, vagy az almareszelõ durva fokán lereszelem. Belekeverem a majonézes mártásba. A grape fruitot meghámozom és a fehér bundáját is lehúzva, gerezdekre szedem. A hártyáit óvatosan lefejtem, hogy a gyümölcs húsa ne nagyon sérüljön meg. A lecsurgó levét felfogom és azt is beleöntöm a salátába. A gyümölcsdarabokat nagyon éles kés segítségével apróra vágom és beleforgatom. Befedve - hogy a fokhagyma erõs illata ne árassza el a hûtõszekrény tartalmát -, néhány órán keresztül érlelem. Pirított, enyhén édeskés péksüteménnyel a legfinomabb.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:17
A majonézes-grapefruitos cékla elkészítési módja és hozzávalói.