Padlizsánsaláta recept
A Padlizsánsaláta hozzávalói:2 kisebb
hosszúkás padlizsán
25 dkg kemény paradicsom
2 nagy fej vöröshagyma
1 dl olaj
1 citrom leve
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
ízlés szerint só és törött bors.
A Padlizsánsaláta elkészítési módja:
A megmosott és letörülgetett padlizsánt elõször egy centi vastag karikákra vágom, majd a karikákat felkockázom. A megtisztított vöröshagymát ugyancsak kockákra aprítom, míg a paradicsomot vékonyka gerezdekre vágom. Az olajat felforrósítom egy magas falú serpenyõben, és a padlizsánkockákat rádobom. Kevergetve üvegesre pirítom, ezután hozzáadom a hagymát, és meg is sózom. Fedõ alatt addig párolom, amíg a hagyma is üvegessé válik. Ekkor ráteszem a paradicsomgerezdeket, és csak annyi ideig párolom tovább, amíg a paradicsom kissé megpuhul, de még nem roskad össze. Zúzott fokhagymával, borssal fûszerezem, majd a tûzrõl lehúzom és hagyom kihûlni. Citromlével savanyítom, végül nagyon finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve tálalom.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:18
A padlizsánsaláta elkészítési módja és hozzávalói.