Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Padlizsánsaláta recept

Padlizsánsaláta recept

A Padlizsánsaláta hozzávalói:
2 kisebb
hosszúkás padlizsán
25 dkg kemény paradicsom
2 nagy fej vöröshagyma
1 dl olaj
1 citrom leve
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
ízlés szerint só és törött bors.


A Padlizsánsaláta elkészítési módja:
A megmosott és letörülgetett padlizsánt elõször egy centi vastag karikákra vágom, majd a karikákat felkockázom. A megtisztított vöröshagymát ugyancsak kockákra aprítom, míg a paradicsomot vékonyka gerezdekre vágom. Az olajat felforrósítom egy magas falú serpenyõben, és a padlizsánkockákat rádobom. Kevergetve üvegesre pirítom, ezután hozzáadom a hagymát, és meg is sózom. Fedõ alatt addig párolom, amíg a hagyma is üvegessé válik. Ekkor ráteszem a paradicsomgerezdeket, és csak annyi ideig párolom tovább, amíg a paradicsom kissé megpuhul, de még nem roskad össze. Zúzott fokhagymával, borssal fûszerezem, majd a tûzrõl lehúzom és hagyom kihûlni. Citromlével savanyítom, végül nagyon finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve tálalom.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A padlizsánsaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook