Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Padlizsános vendégtál recept

Padlizsános vendégtál recept

A Padlizsános vendégtál hozzávalói:
2 db nagyobb padlizsán
1 fej fokhagyma
20 dkg rizs
20 dkg burgonya
1 kanál margarin
kevés forró tej
2 dl étolaj
1 fej vöröshagyma

2 db paradicsom
2 db paprika
petrezselyemzöldje


A Padlizsános vendégtál elkészítési módja:
A vöröshagymát felaprózva,kevés olajon és vízben megpároljuk. Hozzáadjuk a rizst, s együtt pároljuk tovább,megsózva. A burgonyát kockázzuk, megfőzzük, pürét csinálunk belőle tejjel, margarinnal,sóval. A padlizsánokat megtisztítjuk, hosszában 4 felé vágjuk ,besózzuk, rövid állás után kinyomkodjuk a levét. A padlizsánszeletek két oldalát behasítjuk,megtüzdeljük fokhagyma szeletekkel. Tepsiben, bő olajban megsütjük. A pecsenyéstál egyik oldalára a rizst púpozzuk,másik oldalára a pürét, a sült padlizsánokkal pedig mindezt körberakjuk. Karikázott paradicsommal, paprikával, aprított petrezyelyemmel díszítjük. Frissen fogyasszuk!


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A padlizsános vendégtál elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook