Padlizsános vendégtál recept
A Padlizsános vendégtál hozzávalói:2 db nagyobb padlizsán
1 fej fokhagyma
20 dkg rizs
20 dkg burgonya
1 kanál margarin
kevés forró tej
2 dl étolaj
1 fej vöröshagyma
só
2 db paradicsom
2 db paprika
petrezselyemzöldje
A Padlizsános vendégtál elkészítési módja:
A vöröshagymát felaprózva,kevés olajon és vízben megpároljuk. Hozzáadjuk a rizst, s együtt pároljuk tovább,megsózva. A burgonyát kockázzuk, megfőzzük, pürét csinálunk belőle tejjel, margarinnal,sóval. A padlizsánokat megtisztítjuk, hosszában 4 felé vágjuk ,besózzuk, rövid állás után kinyomkodjuk a levét. A padlizsánszeletek két oldalát behasítjuk,megtüzdeljük fokhagyma szeletekkel. Tepsiben, bő olajban megsütjük. A pecsenyéstál egyik oldalára a rizst púpozzuk,másik oldalára a pürét, a sült padlizsánokkal pedig mindezt körberakjuk. Karikázott paradicsommal, paprikával, aprított petrezyelyemmel díszítjük. Frissen fogyasszuk!
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. nov. 29. 23:26
A padlizsános vendégtál elkészítési módja és hozzávalói.