Gyümölcsleves recept
A Gyümölcsleves hozzávalói:50 dkg többféle gyümölcs
2 tojás
fél doboz tejföl
2 kanál liszt:
só
tetszés szerint méz
5 evőkanál zabpehely
fahéj
szegfűszeg
A Gyümölcsleves elkészítési módja:
A megtisztított, darabolt gyümölcsöket bő, sós vízben megfőzzük. Ha félig megfőttek,beleszórjuk a zabpelyhet, s tovább főzzük. Habarást csinálunk a tojássárgájával,tejföllel, liszttel, és lassan a levesbe öntjük. Izlés szerint mézzel ízesítjük. A tojásfehérjéből csipet sóval kemény habot verünk,és a leves tetejére szaggatjuk. Pár perc múlva levesszük a tűzről. Hidegen tálaljuk,üvegtálban nagyon mutatós.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. nov. 29. 22:54
A gyümölcsleves elkészítési módja és hozzávalói.