Borzas gyümölcsös-túrós recept
A Borzas gyümölcsös-túrós hozzávalói:Tészta:
20 dkg liszt
15 dkg vaj
1 tojás sárgája
3-4 evőkanál tejföl
fél csomag sütőpor
5 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor,
csipet só.
Krém:
25 dkg túró
2 tojás
2 evőkanál vanília pudingpor
10 dkg cukor
2 dl tejföl
2 cs. vaníliás cukor
reszelt citromhéj
tetszés szerinti gyümölcs, vagy befőtt.
A Borzas gyümölcsös-túrós elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a mélyhűtőbe tesszük. A krémhez a túrót elkeverjük a tojás sárgájával, cukrokkal, a pudingport a tejföllel simára keverjük majd a túróhoz adjuk. A tojások fehérjét sóval kemény habbá verjük. Óvatosan a túrós krémhez keverjük. Egy tortaformát (23cm) kivajazzuk, lisztezzük és a mélyhűtőből kivett tésztának a felét almareszelőn belereszeljük. Ráöntjük a krémet és a gyümölcsöt belenyomkodjuk, vagy kockázzuk. A maradék tésztát ráreszeljük a krémre. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 30 percig sütjük. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral és felszeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2008. aug. 18. 06:26
A borzas gyümölcsös-túrós elkészítési módja és hozzávalói.