Főoldal » Receptek » Savanyúságok receptjei » Savanyúság felöntő lé (hidegen) recept

Savanyúság felöntő lé (hidegen) recept

A Savanyúság felöntő lé (hidegen) hozzávalói:
1 db 5 l-es, vagy 4 db 2 l-es üveghez:

2,3 l. víz
40 dkg cukor,
10 dkg só,
5 dl 10 %-os, vagy
2,5 dl 20 %-os ecet
1 csapott kávéskanál borkénpor


A Savanyúság felöntő lé (hidegen) elkészítési módja:
Az üvegekbe tetszés szerinti fűszerezéssel belerakjuk az uborkát, a paprikát, vagy hagymát, esetleg vegyesen ezeket. A fenti hozzávalókat - a borkénpor kivételével - összeforraljuk, kihűtjük, belekeverjük a borkénport és az üvegekbe töltjük. Lezárjuk és végleges helyére tesszük.

Ha káposztával töltött paprikához készítenénk, akkor só nélkül készítsük, mert a káposztát le kell sózni.

Ha pár hét múlva a savanyúságon visszahúzódna a lé, készítsünk - arányaiban kevesebb - levet és azzal öntsük fel.


Kategória: Savanyúságok receptjei


A savanyúság felöntő lé (hidegen) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook