Főoldal » Receptek » Savanyúságok receptjei » Csalamádé 5 recept

Csalamádé 5 recept

Elkészítési idő 120 perc

A Csalamádé 5 hozzávalói:
3 kg paprika (vegyesen, lehet benne 1-2 csípős is)
3 kg zöldparadicsom
3 kg káposzta
3 kg uborka
3 kg hagyma
2 db sárgarépa
szemes bors, babérlevél, egész fűszerkömény, mustármag, ízlés szerint.
80 dkg cukor
20 dkg só
1,2 liter 10 %-os ecet (ha valaki édesebben szereti, tegyen csak 1 liter ecetet)
4 kávéskanál citromsó
3 csapott kévéskanál borkénpor


A Csalamádé 5 elkészítési módja:
A hozzávaló zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk, összevágjuk finoman vékonyra, majd egy nagy edénybe hozzáadva a fűszereket, ízesítő anyagokat összekeverjük. Állni hagyjuk 24 órát, közben többször megkevergetve. És ha fellepi a leve, akkor adjuk hozzá a borkénport.

Nagyon finom, és tápláló savanyú télire a családnak. Egyéb tartósítót nem szoktam bele rakni, és mégis eláll.


Kategória: Savanyúságok receptjei


A csalamádé 5 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook