Csalamádé 5 recept
120 perc
A Csalamádé 5 hozzávalói:
3 kg paprika (vegyesen, lehet benne 1-2 csípős is)
3 kg zöldparadicsom
3 kg káposzta
3 kg uborka
3 kg hagyma
2 db sárgarépa
szemes bors, babérlevél, egész fűszerkömény, mustármag, ízlés szerint.
80 dkg cukor
20 dkg só
1,2 liter 10 %-os ecet (ha valaki édesebben szereti, tegyen csak 1 liter ecetet)
4 kávéskanál citromsó
3 csapott kévéskanál borkénpor
A Csalamádé 5 elkészítési módja:
A hozzávaló zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk, összevágjuk finoman vékonyra, majd egy nagy edénybe hozzáadva a fűszereket, ízesítő anyagokat összekeverjük. Állni hagyjuk 24 órát, közben többször megkevergetve. És ha fellepi a leve, akkor adjuk hozzá a borkénport.
Nagyon finom, és tápláló savanyú télire a családnak. Egyéb tartósítót nem szoktam bele rakni, és mégis eláll.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: Sandoki, 2008. szept. 22. 07:00
A csalamádé 5 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.