Sajtos sarkos recept
A Sajtos sarkos hozzávalói:Tésztájához:
80 dkg liszt,
1,5 dl olaj,
1 csapott evőkanál kristálycukor,
5 dkg élesztő (cukros tejben megfuttatva)
kevés só és annyi tej, hogy könnyen nyújthetó tésztát kapjunk.
Töltelékhez:
1 Ráma
1 tojás
1 csapott evőkanál só
40 dkg füstölt sajt
A Sajtos sarkos elkészítési módja:
A tésztát összegyúrjuk, kidolgozzuk, kelesztjük. Ha megkelt 4 felé vágjuk, cipókat készítünk belőle. Kicsit pihen, közben a margarint kikeverjük a tojással és a sóval. A cipókat egyenként téglalap alakúra elnyújtjuk és megkenjük a margarinos krémmel, megszórjuk reszelt sajttal és feltekerjük. A tekercset ellapogatjuk jó kis laposra, megkenjük tojással és megszórjuk sajttal és háromszög alakú darabkákra felvágjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, kelesztjük és előmelegített sütőben sütjük jó kis sültre.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Sandoki, 2010. jún. 23. 11:13
A sajtos sarkos elkészítési módja és hozzávalói.