Székely savanyúság egyszerűen recept


édes káposzta
kis dinnye
vöröshagyma
uborka
zöldparadicsom
karfiol
almapaprika
sárgarépa
csipős paprika
só
A Székely savanyúság egyszerűen elkészítési módja:
Minden zöldségfélét jól megmosunk, megtisztítunk. A káposztát négy cikkre vágjuk, a többieket felezzük, a kisebb darabokat megszurkálva egészbe hagyjuk.Egy nagyobb edénybe vegyesen rakjuk a zöldségféléket, majd ahány literes az edény, annyi evőkanál sót oldunk fel langyos vízben és ezt a zöldfélékre öntjük úgy, hogy az egészet ellepje. Hűvös helyen érleljük, 10-12 nap mulva fogyasztható.
Igen egészséges, nincs benne ecet, cukor és tartósító szer sem. Gyergyóban muratúra néven ismerik.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. aug. 23. 06:58
A székely savanyúság egyszerűen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.