Brassói rakott savanyúság recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Brassói rakott savanyúság hozzávalói:
50 dkg fehérkáposzta
35 dkg vöröskáposzta
50 dkg karfiol
25 dkg húsos zöldpaprika
25 dkg almapaprika
4 kicsi zöld dinnye
1 szál sárgarépa
1 csokor kapor
pár szál zellerzöld
só
5 literes üveg
A Brassói rakott savanyúság elkészítési módja:
A kétféle káposztát külön-külön legyaluljuk.A zpaprikát kicsutkázzuk és karikára vágjuk.A répát hasábokra vágjuk.A karfiolt rózsáira szedjük.Az almapaprikát cikkekre,a dinnyécskéket félbe vágjuk. Váltakozó rétegekben egy 5 literes üvegbe rakjuk a zöldségeket.A tetejére rakjuk a kaprot és a zellerzöldet,majd az üveget megtöltjük langyos sós vízzel-literenként 1-1 marék sót számítunk- Az üveget lefedjük,és hűvös helyen pár hétig érleljük a savanyúságot.
Ne ijedj meg,az első napokban bezavarosodik!
De késöbb letisztul.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: Aszpázia, 2007. febr. 18. 12:03
A brassói rakott savanyúság elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.