Halászlé egyszerüen recept


1 kg. különféle hal,
só. 1 nagy fej vöröshagyma,
2 evőkanál fűszerpaprika,
2 db. cseresznyepaprika ( vagy száraz hegyespaprika)
A Halászlé egyszerüen elkészítési módja:
A halakat megtisztitjuk, fejet, uszonyokat levágjuk. A nagyobb szeleteker féálretesszük, besózzuk, a filézett csontot, fejet és egyéb részeket bográcsba tesszük. Megszórjuk apróra vágott vöröshagymával, felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje és erős tűzön főzzük 30 percig.Ekkor hozzáadjuk a halszeleteket, sózzuk, fűszerpaprikázzuk, beledobjuk az egyik cseresznyepaprikát és újabb 10 percig lobogó tűzön készre főzzük.Szükség szerint tovább ízesíthetjük sóval, csipős paprikával.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. aug. 22. 04:56
A halászlé egyszerüen elkészítési módja és hozzávalói.