Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Marhapörkölt vörös borral, bográcsban. recept

Marhapörkölt vörös borral, bográcsban. recept

Elkészítési idő 180 perc

A Marhapörkölt vörös borral, bográcsban. hozzávalói:
3,5 kg
marhalábszár
6-8 fej közepes vöröshagyma
1 nagy fej fokhagyma
5-6 szem érett paradicsom
4-5 db
húsos zöldpaprika
2 evőkanál őrölt fekete bors
1 üveg száraz vörös bor (egri bikavér)
30 dkg
füstölt szalonna
4 dl
étolaj
3-6 db
babérlevél,só ízlés és szükség szerint
2 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika
1 evőkanál erős paprikakrém
1 db
cseresznyepaprika
A köretnek: étolaj
75 dkg
száraz házi tarhonya
só.


A Marhapörkölt vörös borral, bográcsban. elkészítési módja:
A bográcsban az apró kockára vágott füstölt szalonna zsírját kiengedjük, majd a tűzről levéve a pörcöt kiszedjük, félre tesszük. A zsírhoz olajat adunk és a finoman apróra vágott vöröshagymát lassú tűzön megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kisebb kockákra felaprított húst és erősebb tűzön állandó kevergetés mellett pirítjuk, de időközben a tüzet mérsékeljük, majd a bográcsot lefedjük és hagyjuk, hogy a hús levet eresszen. Időről-időre megkeverjük ésha szükséges kevés vízet aláöntünk. Ha a hús már majdnem teljesen puha fűszerpaprikázzuk. Hozzáadjuk a lehéjazott, kockára vágott paradicsomot és a felszeletelt zöldpaprikát a paprikakrémmel, babérlevéllel, őrölt fekete borssal és a zúzott fokhagymával együtt.Ízlés szerint sózzuk. A tüzet mérsékeljük, a bográcsot ismételten lefedjük és időnként megkavargatjuk az ételt. Mielőtt teljesen elkészülne beledobjuk a kettévágott cseresznyepaprikát és hozzáöntjük az előkészített vörösbort is.Fedő nélkül nélkül készre főzzük.

Külön készítjük el a tarhonyát, olajat hevítve, megpirítva, ízesítve ízlés szerint és készre főzve.A tarhonyát külön tálaljuk, de elmaradhat, ha a társaság nem kívánja.Tálaláskor friss kenyér, zöld saláta, csípős, felszeletelt paprika és hideg sör illik hozzá. Családi partik bevált eledele.


Kategória: Húsételek receptjei


A marhapörkölt vörös borral, bográcsban. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook