Csalamádé, II. recept


Fejes káposzta
zöldpaprika
vöröshagyma
sárgarépa
zöld paradicsom
salátauborka egyenlõ arányban
só a levéhez l-enként 8 dl víz
2 dl 10%-os ecet
4 dkg cukor
1 csapott teáskanál só
1-1 mokkáskanál koriander
mustármag
köménymag
késhegynyi benzoesavas nátrium
A Csalamádé, II. elkészítési módja:
Az összes zöldséget alaposan megmosom, megtisztítom, kicsumázom és jellegének megfelelõen feldarabolom. (A káposztát, a sárgarépát, a zöldparadicsomot és az uborkát legyalulom, a vöröshagymát és a zöldpaprikát pedig vékony karikákra vágom.) Porcelán- vagy mûanyag edénybe teszem, kilogrammonként 1 evõkanál sót szórok rá, jól összekeverem, és 5 órán át hagyom állni. Ezután kicsavarás nélkül, a sós lével együtt kiforrázott üvegekbe teszem. A salátaléhez a vizet, az ecetet és a fûszereket együtt felforralom, majd a tûzrõl levéve belekeverem a tartósítószert, és az üvegbe öntöm. Forrón lekötöm, és ha kihûlt, végleges helyére állítom.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. aug. 7. 08:34
A csalamádé, ii. elkészítési módja és hozzávalói.