Csemege uborka recept
60 perc
A Csemege uborka hozzávalói:
Egészen apró
hibátlan uborka
a levéhez l-enként 1 csapott evõkanál só
1,5 evõkanál kristálycukor
4-4 egész fekete bors és szegfûbors
2 szegfûszeg
1-1 szál kapor és tárkony
kis darabka torma
1-1 késhegynyi õrölt gyömbér és köménymag
ecet ízlés szerint
1 csapott mokkáskanál benzoesavas nátrium
A Csemege uborka elkészítési módja:
Ízlés szerinti ecetes vizet keverek, valamivel többet, mint amennyi az uborkát ellepi. Beleszórom a fûszereket és a tartósítószert, majd felforralom. Közben az uborkát gondosan megmosom, lecsöpögtetem és kiforrázott üvegekbe rakom. (A zöldfûszerekbõl is beleteszek az üvegbe.) A forró levet ráöntöm, majd lazán lekötöm. Langyos helyen (napon vagy meleg konyhában) érlelem egy héten át. Leapadt levét pótolom, végül szorosan lekötve teszem el végleges helyére.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. aug. 7. 08:29
A csemege uborka elkészítési módja és hozzávalói.