Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Gombás csirkeszárny recept

Gombás csirkeszárny recept

A Gombás csirkeszárny hozzávalói:
60 dkg csirkeszárny
3 evõkanál finomliszt
fél zacskó gombalevespor
3 evõkanál olaj
fél liternyi víz
1 mokkáskanál törött fekete bors
kevés só.


A Gombás csirkeszárny elkészítési módja:
A csirkeszárnyakról levágom a szárnyvégeket. (Ezt késõbb levesbe belefõzöm.) A húsdarabokat megsózom és lisztbe mártom. A vízbe belekeverem a gombalevesport meg a törött borsot és félreteszem. A felforrósított olajon a csirkeszárnyak mindkét oldalát lepirítom, majd tepsibe vagy tûzálló tálba egymás mellé rakom a húsdarabokat. A gombás öntettel lelocsolom, és lefedve betolom az elõmelegített, forró sütõbe. Harminc percnyi párolás után leveszem a tetejét, és addig pirítom, amíg csak sûrû mártás marad alatta. Bármilyen köret illik mellé.


Kategória: Húsételek receptjei


A gombás csirkeszárny elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook