Gombás csirkeszárny recept

60 dkg csirkeszárny
3 evõkanál finomliszt
fél zacskó gombalevespor
3 evõkanál olaj
fél liternyi víz
1 mokkáskanál törött fekete bors
kevés só.
A Gombás csirkeszárny elkészítési módja:
A csirkeszárnyakról levágom a szárnyvégeket. (Ezt késõbb levesbe belefõzöm.) A húsdarabokat megsózom és lisztbe mártom. A vízbe belekeverem a gombalevesport meg a törött borsot és félreteszem. A felforrósított olajon a csirkeszárnyak mindkét oldalát lepirítom, majd tepsibe vagy tûzálló tálba egymás mellé rakom a húsdarabokat. A gombás öntettel lelocsolom, és lefedve betolom az elõmelegített, forró sütõbe. Harminc percnyi párolás után leveszem a tetejét, és addig pirítom, amíg csak sûrû mártás marad alatta. Bármilyen köret illik mellé.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. júl. 31. 07:17
A gombás csirkeszárny elkészítési módja és hozzávalói.