Ecetes-tárkonyos uborka recept
Az Ecetes-tárkonyos uborka hozzávalói:Apró uborkák tetszés szerinti mennyiségben
üvegenként 1 fej vöröshagyma
kb
2,5 dl víz
0,5 dl 10%-os ecet
1,5 dkg só
ízlés szerint cukor
3 szál kapor
3 szál tárkony
1 babérlevél
1 kis tormagyökér
4 egész fekete bors.
Az Ecetes-tárkonyos uborka elkészítési módja:
Az uborkákat gondosan megmosom, még kefével is ledörzsölöm hogy a rücskös héjából minden kis homokszemcse kijöjjön. Tûvel megszurkálom, hogy a fûszeres lé jól átjárhassa. Kiforrázott üvegekbe rakom a megmosott és lecsöpögtetett zöldfûszerekkel, a megtisztított és vékony karikákra vágott vöröshagymával és a szálasra vágott tormával együtt. A vizet, az ecetet, a sót és a cukrot a borssal együtt fölforralom, majd ha kihûlt, ráöntöm az uborkára. 25 percig gõzölöm, és a fazékból kivéve hûtöm ki. Hidegen teszem el a végleges helyére.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. aug. 7. 08:27
Az ecetes-tárkonyos uborka elkészítési módja és hozzávalói.