Cékla télire recept
120 perc
A Cékla télire hozzávalói:
2 kg cékla 7 dl víz
3 dkg só
4 dkg cukor
1,5 dl 10 %-os ecet
szemes bors
köménymag
torma szelet
1 mokkáskanál tartósítószer.
A Cékla télire elkészítési módja:
Készítésekor a céklát megmossuk és héjastól feltesszük főni.Addig főzzük, amíg majdnem puha lesz, ne főzzük túl. Közben a felöntőlé készítésekor a vízbe beleszórjuk a fűszereket,elkeverjük benne a tartósítószert is, majd felforraljuk. A céklákat meghámozzuk, felszeleteljük és az üvegekbe rakjuk. A forró felöntő lével az üvegeket felöntjük, a tormaszeletet rátesszük a céklákra és lezárjuk. Száraz dunsztban tesszük és ott hagyjuk kihűlni.
A céklák meghámozását megspórolhatjuk, ha a megfőtt céklát a főzőlében hagyjuk lehűlni. Ha a lé kézmeleg csak le kell dörzsöljük kézzel a hájaikat.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. nov. 21. 05:08
A cékla télire elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.