Grenadírmars (krumplis tészta) recept
60 perc
A Grenadírmars (krumplis tészta) hozzávalói:
80 dkg burgonya
50 dkg fodros vagy kocka tészta
2 nagy fej vöröshagyma
kevés olaj vagy disznózsír
1 púpozott evőkanál pirospaprika
1 evőkanál csípős házi paprikakrém
Ízlés szerint: őrölt fekete bors
só.
A Grenadírmars (krumplis tészta) elkészítési módja:
Egy nagyobb serpenyőben az apró kockákra vágott vöröshagymát forró zsiradékban megpirítjuk, majd a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával és elheverjük benne a csípős paprikakrémet is. Hozzáadjuk a megpucolt és apró darabokra vágott héjában főtt burgonyát. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Közben a házilag készített tésztát bő, sós vízben kifőzzük és leszűrjük. A burgonyát hozzáadjuk a hagymákhoz és fakanállal kissé összetörjük, és közben pirítjuk addig, amíg kevés tésztalé elpárolog. Ezután vigyázunk, nehogy odaégjen! Összekeverjük a kifőtt tésztánkkal, szükség szerint megsózzuk, megborsozzuk. Hideg kovászos uborkával és fröccsel az igazi.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. nov. 17. 04:43
A grenadírmars (krumplis tészta) elkészítési módja és hozzávalói.