Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Grenadírmars (krumplis tészta) recept

Grenadírmars (krumplis tészta) recept

Elkészítési idő 60 perc

A Grenadírmars (krumplis tészta) hozzávalói:
80 dkg burgonya
50 dkg fodros vagy kocka tészta
2 nagy fej vöröshagyma
kevés olaj vagy disznózsír
1 púpozott evőkanál pirospaprika
1 evőkanál csípős házi paprikakrém
Ízlés szerint: őrölt fekete bors
só.


A Grenadírmars (krumplis tészta) elkészítési módja:
Egy nagyobb serpenyőben az apró kockákra vágott vöröshagymát forró zsiradékban megpirítjuk, majd a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával és elheverjük benne a csípős paprikakrémet is. Hozzáadjuk a megpucolt és apró darabokra vágott héjában főtt burgonyát. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Közben a házilag készített tésztát bő, sós vízben kifőzzük és leszűrjük. A burgonyát hozzáadjuk a hagymákhoz és fakanállal kissé összetörjük, és közben pirítjuk addig, amíg kevés tésztalé elpárolog. Ezután vigyázunk, nehogy odaégjen! Összekeverjük a kifőtt tésztánkkal, szükség szerint megsózzuk, megborsozzuk. Hideg kovászos uborkával és fröccsel az igazi.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A grenadírmars (krumplis tészta) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook