Burgonyalángos gombával töltve recept
40 perc
A Burgonyalángos gombával töltve hozzávalói:
80 dkg
burgonya
25 dkg
sima liszt
1 kiskanálnyi só
2 evőkanál sertészsír a lágos megkenéséhez
A töltelék: 40-45 dkg
friss gomba ( csiperke, perszke, stb.)
5 dkg
sertészsír
1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
2 fej közepes nagyságú vöröshagyma,1 - 1 mokkáskanál őrölt köménymag és őrölt fekete bors
1 kiskanál só.
A Burgonyalángos gombával töltve elkészítési módja:
A héjában megfőzött burgonyát meghámozzuk, összetörjük vagy kisebb lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, megsózzuk és tésztát gyúrunk, amit kinyújtás után kiszaggatunk és a forró tűzhelyen (sütőlapon) mindkét oldalát megsütjük. Közben elkészítjük a tölteléket is.A forró zsírban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az egészen apróra felkockázott gombát. Ízesítjük fűszerekkel, sóval s végül a tűzről lehúzva a zsemlemorzsával dúsítjuk.A töltelékkel megtöltjük a lángosokat, összegöngyöljük és melegen kínáljuk friss salátával, vagy savanyúsággal.
Bármilyen kemény húsú erdei gomba is felhasználható
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. nov. 27. 19:05
A burgonyalángos gombával töltve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.