Disznótoros reggeli sült vérrel recept


5-7 dl
vér
2 fej közepes vöröshagyma,4 - 5 evőkanálnyi sertészsír
2-3 db
zöldpaprika
1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika
1 kiskanál őrölt fekete bors
só
Kívánságra csípős paprika is kerülhet bele.
A Disznótoros reggeli sült vérrel elkészítési módja:
A vért megalvasztjuk, majd kisebb kockákra daraboljuk.Ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal, fűszerpaprikával. Külön edényben a felforrósított zsíron az apró kockára vágott vöröshagymát, a nagyobb kockákra vágott zöldpaprikákat megfonnyasztjuk, és apránként a vérhez keverjük, majd néhány percig együtt sütjük. Friss kenyérrel, savanyúsággal kínáljuk.
Ezt az ételt más vérből is elkészíthetjük ( liba, kacsa), kivéve a halak vérét.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. nov. 24. 16:15
A disznótoros reggeli sült vérrel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.