Kemencében sült hagyma recept


80 dkg
vöröshagyma
5 dkg
teavaj
3-4 evőkanálnyi olaj
3 evőkanálnyi tárkonyecet,1 mokkáskanál őrölt majoránna
1 dl
száraz fehér bor
Ízlés szerint só
őrölt fekete bors.
A Kemencében sült hagyma elkészítési módja:
A megtisztított vöröshagymát vastagon felszeleteljük. A borból, tárkonyecetből, olajból a fűszerekkel öntetet készítünk, amivel a vöröshagymát összekeverjük. Fóliával letakarva hűvös helyen pihentetjük kb. egy óráig. A tepsit kivajazzuk, belerakjuk a hagymát és előmelegített kemencében (sütőben) készre sütjük.
Nagyobb mennyiségben is készíthető reggelire, disznóöléskor. Friss kenyérrel, félszáraz fehér borral kínáljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. nov. 18. 06:42
A kemencében sült hagyma elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.