Tárkonyos bárányragu leves recept
A Tárkonyos bárányragu leves hozzávalói:40 dkg báránylapocka,
2 fej vöröshagyma,
3 sárgarépa,
3 fehérrépa,
1 cikk zeller,
5 dkg mirelit zöldborsó,
10 dkg gomba,
1 csomag tárkony,
1 dl tárkonyecet,
2 dl tejföl,
3 evőkanál olaj,
3 evőkanál finomliszt,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
3 evőkanálnyi kis-kocka tészta
A Tárkonyos bárányragu leves elkészítési módja:
A lapockát megtisztítjuk, leforrázzuk, és apró kockákra vágjuk. Az előkészített és apróra vágott vöröshagymát előhevített olajon megfuttatjuk, beleforgatjuk a húst, és néhány percig együtt pirítjuk. Teszünk bele csipetnyi sót, felöntjük 1 liter vízzel, és hagyjuk főni. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és a zöldborsóval, a megtisztított és cikkekre vágott gombával együtt a levesbe tesszük. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön puhára főzzük. A tejfölt elkeverjük a liszttel, a tárkonyecettel, a megmosott és finomra vágott tárkonnyal, habarást készítünk, és állandó kevergetés mellett a levesbe öntjük, majd jól kiforraljuk. A kockatésztát forró, lobogó sós vízben megfőzzük, és a leveshez adjuk.
Tárkonyos levest nemcsak borjúból, hanem malachúsból, szárnyasból vagy halból is lehet készíteni.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. máj. 31. 06:04
A tárkonyos bárányragu leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.