Csirke raguleves alapléből recept
A Csirke raguleves alapléből hozzávalói:Alapléhez:
6 db csirkeszárny
1 fej vöröshagyma
1 babérlevél
1 karalábé
2 paszternák
fél zeller (kisebb)
só, bors
Raguhoz:
0,5 kg csirkemell filé
3 szál sárgarépa
30 dkg zöldborsó (mirelit)
2 szál fehérrépa
1 fej hagyma
1 paprika
1 paradicsom
1 babérlevél
3 kk pirospaprika
1 kk őrölt kömény
2 kk majoranna
só, bors
Összeállításhoz:
2 dl főzőtejszín
1 tk mustár
1 ek ketchup
A Csirke raguleves alapléből elkészítési módja:
Az alapléhez a csirkeszárnyakat megmossuk és hideg vízben feltesszük főni. Ha felfőtt leszedjük a habját, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet, majd 10 perc főzés után a nagyobb darabokra vágott zöldségeket és az egészben hagyott fej hagymát. Lassú tűzön gyöngyözve főzzük legalább 1 h-t. Amíg fő elkészítjük a ragut: A csirkemellet 1,5 x 1,5 cm-es kockára vágjuk, a hagymát és a zöldségeket megtisztítjuk. A répákat kockára vágjuk. Kevés olajon megdínszteljük a hagymát, a zöldpaprikát, majd körbepirítjuk rajta a húst. Ha megpirult lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a pirospaprikát. Felöntjük vízzel, belekockázzuk a paradicsomot, fűszerezzük és fedő alatt felfőzzük. Ha felfőtt, belekeverjük a kockára vágott répákat és a borsót. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és fedő alatt roppanósra pároljuk a zöldségeket. A kész ragura szűrőn át öntjük az alaplevet. Mustárral, ketchuppel ízesítjük, ha kell utánasózzuk és tejszínnel habarjuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2016. okt. 24. 12:34
A csirke raguleves alapléből elkészítési módja és hozzávalói.