Gyümölcsös - zabpelyhes morzsasüti szuffléformában recept
A Gyümölcsös - zabpelyhes morzsasüti szuffléformában hozzávalói:4 személyre:
Gyümölcsréteg:
- fél kg cseresznye
- 1 ek aprószemű zabpehely
- 1 csapott tk. őrölt fahéj
Tészta:
- 3 dkg (teljes kiörlésű) liszt
- 4 dkg zabpehely
- 4 dkg nádcukor
- 5 dkg hideg vaj
- fél kk. sütőpor
- 1 cm-es darab friss gyömbér (reszelve)
- egy csipet só
A Gyümölcsös - zabpelyhes morzsasüti szuffléformában elkészítési módja:
A cseresznyét kimagvaljuk és a 4 db kivajazott szuffléforma alján elosztjuk. Rászórjuk a fahéjat és a zabpelyhet, és elkeverjük. Ha más, savanykásabb gyümölccsel készül, akkor mézzel csorassuk meg. A morzsához valókat késes aprtóba tesszük és épp csak összeforgatjuk, hogy ne álljon egybe a tészta, maradjon morzsás állagú. A kész morzsát is negyedeljük és eloszlatjuk a gyümölcs tetején. 180 fokon 20 percig sül. Kihűtve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2015. júl. 5. 21:57
A gyümölcsös - zabpelyhes morzsasüti szuffléformában elkészítési módja és hozzávalói.