Zabpelyhes, zablisztes meggyes-rácsos recept
A Zabpelyhes, zablisztes meggyes-rácsos hozzávalói:tészta:
10 dkg zabpehelyliszt
15 dkg finomliszt
10 dkg vaj
5 dkg cukor
1 tojás
1 ek tejföl
1 kk szódabikarbóna
csipet só
Töltelék:
1 kg meggy magozva, lecsepegtetve
1 vanliáscukor
3 ek zabpehely (apró szemű)
1 ek barna cukor
1 kk őrölt fahéj
A Zabpelyhes, zablisztes meggyes-rácsos elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulattal összegyúrom és 1 órán át a hűtőben pihentetem, közben kimagvalom a meggyet. A tészta 2/3-át kerekre nyújtom és a kivajazott, kilisztezett piteformába teritem. Rászórom a 3 ek zabpelyhet, majd a meggyet. Tetejére hintem a cukrokat és a fűszereket. A tészta maradékából rácsozom. 180 fokon 25 percig sül.
Ha levesebb a meggyünk akkor a zabpehely mennyiségét akár duplázhatjuk is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2015. jún. 14. 22:28
A zabpelyhes, zablisztes meggyes-rácsos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.