Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Zabpelyhes, zablisztes meggyes-rácsos recept

Zabpelyhes, zablisztes meggyes-rácsos recept

A Zabpelyhes, zablisztes meggyes-rácsos hozzávalói:
tészta:
10 dkg zabpehelyliszt
15 dkg finomliszt
10 dkg vaj
5 dkg cukor
1 tojás
1 ek tejföl
1 kk szódabikarbóna
csipet só

Töltelék:
1 kg meggy magozva, lecsepegtetve
1 vanliáscukor
3 ek zabpehely (apró szemű)
1 ek barna cukor
1 kk őrölt fahéj


Zabpelyhes, zablisztes meggyes-rácsos

A Zabpelyhes, zablisztes meggyes-rácsos elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulattal összegyúrom és 1 órán át a hűtőben pihentetem, közben kimagvalom a meggyet. A tészta 2/3-át kerekre nyújtom és a kivajazott, kilisztezett piteformába teritem. Rászórom a 3 ek zabpelyhet, majd a meggyet. Tetejére hintem a cukrokat és a fűszereket. A tészta maradékából rácsozom. 180 fokon 25 percig sül.

Ha levesebb a meggyünk akkor a zabpehely mennyiségét akár duplázhatjuk is.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zabpelyhes, zablisztes meggyes-rácsos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook