Mézestekercs recept
45 perc
A Mézestekercs hozzávalói:
Tészta:
50dkg liszt,7dkg zsír,20dkg porcukor,16dkg méz,3tojás,1kávéskaál fahéj,2csipet őrölt szegfűszeg,1kávéskanál szódabikarbóna,1csipet só
Töltelék:
fél üveg szilvalekvár,20dkg dió
A Mézestekercs elkészítési módja:
A liszet elmorzsoljuk a zsírral,és hozzákeverjük a porcukrot.LYukat formálunk a közepébe és beletesszük a langyos mézet,két tojást,a szegfűszeget,a fahéjat,a szódabikarbónát és a sót.Jól összedolgozzuk a tésztát,és 3 részre osztjuk.Míg az egyikkel dolgozunk a többit letakarjuk. A tésztát 35-38 cm hosszúságúra és 18-20 cm szélességűre kinyújtjuk.A közepét vastagabbra hagyjukmit a szélét.A vastagabban hagyott részre szilvalekvárt teszünk,és körberakjuk dióval.Ráhajtjuk a két szélét a közepére,jól rányomkodjuk és megkenjük felvert tojásssal. A 3 rudat enyhén zsírozott tepsibe tesszük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ezsuzsoka, 2006. okt. 26. 15:16
A mézestekercs elkészítési módja és hozzávalói.