Kelkáposzta leves fetával recept
A Kelkáposzta leves fetával hozzávalói:50 dkg kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors,
10 dkg feta/krémfehérsajt
15 dkg kesudió
8 dl hús/zöldséglé
1 dl tejszín
A Kelkáposzta leves fetával elkészítési módja:
1. Olívaolajon pároljuk puhára a felaprított hagymát, adjuk hozzá a felkockázott kelkáposztát, pirítsuk meg a káposztát. 2. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymákat, öntsük fel a húslével. 15-20 perc alatt főzzük puhára a káposztát. 3.Adjuk hozzá a tejszínt, 10 dkg fetasajtot, turmixszoljuk simára. Sózzuk, borsozzuk. A kesudiót pirítsuk meg olajjal kikent serpenyőben.
A levest a pirított kesudióval, a maradék, morzsolt fetával kínáljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2015. máj. 22. 09:54
A kelkáposzta leves fetával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.