Kelkáposztapüré-leves paradicsomban főtt tengeri hallal tálalva recept
A Kelkáposztapüré-leves paradicsomban főtt tengeri hallal tálalva hozzávalói:1 doboz paradicsompüré,
20 dkg tengerihal-filé,
szódabikarbóna,
szerecsendió,
fehér bors,
só,
1 csokor petrezselyem zöld,
2 dl tejszín,
1 kelkáposzta,
4 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál olívaolaj,
1 db vöröshagyma.
A Kelkáposztapüré-leves paradicsomban főtt tengeri hallal tálalva elkészítési módja:
Egy evőkanálnyi olívaolajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét meg a karikákra szeletelt fokhagymát, és beletesszük a kockákra vágott halat. Felforraljuk, és mindössze pár perc alatt megpároljuk. A hal nagyon gyorsan elkészül, vigyázzunk, hogy ne főzzük szét! A kelkáposztát félbevágjuk, nagyobb darabokra szeleteljük – a leeső nagy, méregzöld leveleket is felhasználjuk. Bő, szódabikarbónás vízben leforrázzuk, hogy megőrizze a szép színét, azután leszűrjük. A maradék olajat egy nagyobb fazékban felforrósítjuk, beledobjuk a kelkáposztát. Megsózzuk, fehér borssal és reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Felengedjük 2 dl tejszínnel meg 5 dl vízzel, és a káposztát puhára főzzük. Amikor elkészült, botmixerrel pürésítjük. Rántást vagy habarást ez a leves nem igényel, a sűrűségét maga a káposzta adja. A paradicsomos halfalatok kíséretében tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. júl. 20. 23:09
A kelkáposztapüré-leves paradicsomban főtt tengeri hallal tálalva elkészítési módja és hozzávalói.