Lakodalmas pacalleves recept
A Lakodalmas pacalleves hozzávalói:50 dkg birkabelsőség,
50 dkg marhalábszár,
60 dkg pacal,
2 gerezd fokhagyma,
1 fej vöröshagyma,
őrölt bors,
pirospaprika,
babérlevél,
2 db fehérrépa,
2 db sárgarépa,
2 szál zellerszár,
1 csokor petrezselyem zöld,
1 db paradicsom,
1 db paprika,
4 evőkanál étolaj,
4 evőkanál finomliszt,
50 dkg burgonya,
5 dl tej.
A Lakodalmas pacalleves elkészítési módja:
A megtisztított belsőségeket és a húst apró kockákra vágjuk, a pacalt felcsíkozzuk és egy ötliteres fazékban föltesszük főni (legfeljebb négyliternyi legyen a vízzel együtt). Ha forr, leszedjük a habját, fűszerezzük. A főzés vége előtt fél órával adjuk hozzá a megtisztított zöldségeket és a burgonyát (esetleg rizst). Ha minden megfőtt, olajon lisztet pirítunk, megszórjuk pirospaprikával. A rántást a leveshez csurgatjuk, és hozzáadjuk a felforralt tejet is. A leves babérlevéltől pikáns ízét pár csepp citromlével még fokozhatjuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. júl. 17. 23:02
A lakodalmas pacalleves elkészítési módja és hozzávalói.