Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Lakodalmas pacalleves recept

Lakodalmas pacalleves recept

A Lakodalmas pacalleves hozzávalói:
50 dkg birkabelsőség,
50 dkg marhalábszár,
60 dkg pacal,
2 gerezd fokhagyma,
1 fej vöröshagyma,
őrölt bors,
pirospaprika,
babérlevél,
2 db fehérrépa,
2 db sárgarépa,
2 szál zellerszár,
1 csokor petrezselyem zöld,
1 db paradicsom,
1 db paprika,
4 evőkanál étolaj,
4 evőkanál finomliszt,
50 dkg burgonya,
5 dl tej.


A Lakodalmas pacalleves elkészítési módja:
A megtisztított belsőségeket és a húst apró kockákra vágjuk, a pacalt felcsíkozzuk és egy ötliteres fazékban föltesszük főni (legfeljebb négyliternyi legyen a vízzel együtt). Ha forr, leszedjük a habját, fűszerezzük. A főzés vége előtt fél órával adjuk hozzá a megtisztított zöldségeket és a burgonyát (esetleg rizst). Ha minden megfőtt, olajon lisztet pirítunk, megszórjuk pirospaprikával. A rántást a leveshez csurgatjuk, és hozzáadjuk a felforralt tejet is. A leves babérlevéltől pikáns ízét pár csepp citromlével még fokozhatjuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A lakodalmas pacalleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook