Jászsági csirkemáj recept

80 dkg csirkemáj,
15 dkg sajt,
2 db zöldpaprika,
1 db paradicsom,
só,
20 dkg laskagomba,
50 dkg zöldborsó,
1 csomag tarhonya,
őrölt bors,
1 evőkanál pirospaprika,
3 evőkanál libazsír,
1 db vöröshagyma.
A Jászsági csirkemáj elkészítési módja:
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és a libazsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott és alaposan megszárított csirkemájat, rászórjuk a pirospaprikát, és a szokásos módon pörköltet készítünk belőle. Beletesszük a karikára vágott paradicsomot, a nagyobb darabokra vágott paprikát és a csíkokra metélt gombát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Közben egy csipet sóval megfőzzük a tarhonyát, és külön edényben a zöldborsót is megpároljuk. A borsót leszűrjük, és a tarhonyához adjuk. Ráöntjük a gombás-lecsós májat, és az egészet alaposan összekeverjük. Megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. júl. 14. 22:50
A jászsági csirkemáj elkészítési módja és hozzávalói.