Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Kaporleves zöldhagymával recept

Kaporleves zöldhagymával recept

A Kaporleves zöldhagymával hozzávalói:
4 szelet kenyér,
só,
fokhagyma,
2 db tojás,
1 csokor zöldhagyma,
1 csokor petrezselyem zöld,
3 evőkanál tejföl,
1 csokor kapor,
1 evőkanál finomliszt,
3 evőkanál vaj.


A Kaporleves zöldhagymával elkészítési módja:
Egy fazékban a zsiradékból és a lisztből világos rántást készítek. Beleteszek 2 evőkanál finomra vágott kaprot, 1 evőkanál aprított petrezselyem zöldjét, 1 evőkanál vékonyra szeletelt zöldhagymaszárat és 1 kávéskanálnyi apróra vágott zsenge fokhagymaszárat. Mindezt összekeverem a rántással, és felengedem 5 pohár vízzel (kb. 1 liter ) vagy ha van, csontlével. Megsózom, és fedő alatt egy félórát főzöm. Tálban habosra felverek 2 egész tojást, hozzákeverek 3 evőkanál tejfölt és merőkanalanként a forró levest. Az apró kockára vágott kenyeret megforgatom forró zsírban vagy olajban, majd sütőben megpirítom. A forró levest az aranybarnára sült kenyérkockákkal kínálom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A kaporleves zöldhagymával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook