Sárgaborsóleves sajttal gazdagítva recept
A Sárgaborsóleves sajttal gazdagítva hozzávalói:20 dkg sárgaborsó,
2,5 dl tejszín,
1 db húsleveskocka,
2 db zsemle,
20 dkg sajt,
1 gerezd fokhagyma,
étolaj,
feketebors,
só.
A Sárgaborsóleves sajttal gazdagítva elkészítési módja:
Előzőleg egy-két órára beáztatom a sárgaborsót. Felforralok kb. 1,5 liter vizet, és a húsleveskockát beledobom. A vékony szeletekre vágott fokhagymát beleteszem, majd a beáztatott borsót leszűrve hozzáöntöm. Lassú tűzön 20-30 percig főzöm, és ügyelek arra, nehogy odaégjen az alja. Ha szétfőtt a borsó, botmixerrel pépesítem. Két-három kanálnyit kiveszek a borsóléből, csomómentesre keverem a tejszínnel, majd visszaöntöm a levesbe. A sajtot belereszelem, és ha elolvadt, következhet a fűszerezés sóval, borssal. Végül a felkockázott zsemlét külön edénykében kevés olajon megpirítom, s tálaláskor levesbetétként kínálom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. júl. 7. 22:38
A sárgaborsóleves sajttal gazdagítva elkészítési módja és hozzávalói.