Sült hús sárgaborsópürével recept
75 perc
A Sült hús sárgaborsópürével hozzávalói:
70 dkg pecsenyehús (sertés)
7-8 gerezd fokhagyma
só
őrölt bors
szerecsendió
majoranna
kakukkfű
3-4 evőkanál olaj (vagy zsír)
2 dl víz
A sárgaborsópüréhez:
20-25 dkg sárgaborsó
1 db vöröshagyma
1 db húsleveskocka
só
őrölt fehérbors
5 dkg vaj
főzőtejszín
víz
A Sült hús sárgaborsópürével elkészítési módja:
A húst vágjuk fel nagyobb darabokra, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a fűszerekkel. Egy tepsibe kanalazzuk bele az olajat (vagy zsírt), majd helyezzük egymás mellé a befűszerezett húsdarabokat. Ezután öntsük alá a vizet, szórjuk rá a felszeletelt fokhagymát, majd fóliával fedjük le a tepsit. Helyezzük be előmelegített sütőbe, és kb. 1 óra alatt közepes hőmérsékleten pároljuk puhára a húst. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra. Egy edénybe tegyük bele a sárgaborsót és az apróra felvágott vöröshagymát. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd ízlés szerint fűszerezzük. Forraljuk fel, majd a lángot mérsékelve főzzük puhára, de vigyázzunk, nehogy a borsó teljesen szétfőjön. (Figyeljünk rá ameddig fel nem forr, mert a borsó először elkezd nagyon habosodni, és olyankor mérsékelni kell a hőfokot, és kevergetni kell, míg elfő a habja.) Főzés közben, ha szükséges, a vizet pótoljuk. Amikor a borsó már puhára főtt és teljesen sűrű állagú, akkor keverjük hozzá a vajat és annyi főzőtejszínt, hogy püré állagú legyen. Ezután még pár percig főzzük, állandó kevergetés mellett. Tálaláskor a sült húst a sárgaborsópürével és ízlés szerint salátával kínáljuk.
Ha pecsenyehúsból készítjük el,akkor sütés után jó szaftos marad,igaz,így marad a húson némi zsírréteg.Akik így nem szeretik,azoknak ajánlott helyette a sertéscomb.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2018. jan. 25. 01:17
A sült hús sárgaborsópürével elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.