Gombás ragu alatt sült sajtos hús recept
75 perc
A Gombás ragu alatt sült sajtos hús hozzávalói:
Hozzávalók:
• 8 szelet karaj (de lehet pulyka- vagy csirkemell is)
• 20 dkg trappista sajt
• 1 kg gomba
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 5-6 gerezd fokhagyma
• 1 nagypohár tejföl
• 1 evőkanál liszt
• só
• ételízesítő
• őrölt bors
• majoranna
• szerecsendió
• kakukkfű
• bazsalikom
• Rama sütőmargarin
A Gombás ragu alatt sült sajtos hús elkészítési módja:
A húst kiklopfoljuk és besózzuk, margarinon mindkét oldalát kicsit elősütjük, majd egy tepsibe egymás mellé helyezzük. Ízlés szerint fűszerezzük, és nagylyukú reszelőn ráreszeljük a sajtot. A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk. A hagymát is feldaraboljuk. A megmaradt margarinon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát, kicsit fűszerezzük, hozzáadjuk az aprított fokhagymát is, és készre pároljuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel, és a kész gombára öntjük állandó keverés mellett, majd jól összeforraljuk. Még melegen a sajtos hús tetejére öntjük. Lefóliázva puhára pároljuk sütőben, majd a fóliát levéve kicsit megpirítjuk, hogy a teteje kis színt kapjon.
Bármilyen körettel - rizzsel, tésztával, krumplipürével - nagyon finom
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Batkamanka, 2011. jún. 10. 12:26
A gombás ragu alatt sült sajtos hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.