Tejszínes csirkemell burgonyával recept


4 személyre
Hozzávalók:
1kg filézett csirkemell
0,5-1kg burgonya(tepsi mérettől függ)
2 zacskós tejszín
30dkg trappista sajt
1dl étolaj
izlés szerinti fűszerezés(só,bors,vegeta)
Alufólia
A Tejszínes csirkemell burgonyával elkészítési módja:
Filézett csirkemellet ujjnyi szeletekre vágom,majd befűszerezem és állni hagyom addig,még a burgonyát meghámozom, és belekarikázom a tepsibe(kb.2-3sor burgonya)soronként enyhén megsózom.Ezután rárakom a csirkemelleket,majd ráöntöm a tejszínt és az olajat,majd lefedem alufóliával.Kb 45 percig sütöm fólia alatt majd kiveszem,és rárakom a reszelt sajtot.További 10-15 percig sütöm fólia nélkül, még a sajt aranybarna nem lesz.
Én személyszerint olajat nem szoktam hozzá önteni.És tejszinből a zacskós OKÉ nevezetü tejszin a legjobb hozzá!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: egonka80, 2008. febr. 4. 11:00
A tejszínes csirkemell burgonyával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.