Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sertéssült füstölt sajttal és almával recept

Sertéssült füstölt sajttal és almával recept

A Sertéssült füstölt sajttal és almával hozzávalói:
1 kg sertéscomb
25 dkg füstölt sajt
4 dl tyúkhúsleves (leveskockából)
8 alma (jonagold)
4 dkg vaj
1 dl vörösbor
őrölt bors



A Sertéssült füstölt sajttal és almával elkészítési módja:
A sajtot felszeleteljük. A levest felforraljuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk. A húst hosszában felhasítjuk, de nem vágjuk ketté. Beletesszük a sajtszeleteket, a húst eredeti alakjára igazítjuk, majd spárgával átkötjük, és a hűtőben 30 percig pihentetjük. Kivajazott tepsibe rakjuk, sóval és borssal meghintjük, majd ráöntjük a leves felét. Forró sütőben 50 percig sütjük, majd minden almára vajdarabkákat teszünk, a hús köré rendezzük, és készre sütjük, időnként a maradék levessel meglocsoljuk. A húst kivesszük a tepsiből, felszeleteljük, és előmelegített tányérokra tesszük. Az almákat negyedekre vágjuk, és a hús mellé helyezzük. A zsiradékot összekeverjük a borral, és a húst ezzel meglocsoljuk. Az egészet borssal megszórjuk, és a maradék szósszal körülöntjük.

Jó tudni
A vallonok csípős sajttal, Herve-vel készítik. Nálunk nem kapható, ezért ajánljuk a füstölt sajtot, hiszen a sütés során az ízek még alakulnak.


Kategória: Húsételek receptjei


A sertéssült füstölt sajttal és almával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook