Tojásos rakottas recept
A Tojásos rakottas hozzávalói:8 főtt tojás
2 fej vöröshagyma
2 póréhagyma
2 dl víz
3 dkg vaj
A mártáshoz
4-4 dkg vaj és liszt
5 dl tej
2 tojássárgája
7,5 dkg (ementáli, gouda) reszelt sajt
szerecsendió
őrölt bors
só
A Tojásos rakottas elkészítési módja:
A hagymát vékonyan felkarikázzuk. A pórénak csak a fehér részét használjuk, azt vékonyan felkarikázzuk. Az összes hagymát a vajban megfuttatjuk, majd a vízzel felöntjük, és puhára főzzük. A tojásokat felkarikázzuk. A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, a lisztet világosra pirítjuk benne, majd a tejjel felöntjük. Kevergetve sűrűre főzzük, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Levesszük a tűzről, és a sajt felét bele keverjük. Tűzálló tálba tesszük a hagymát, rá fektetjük a tojáskarikákat, és a mártással le öntjük. A maradék sajttal meg szórjuk, és sütőben pirosra sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 17b4718bd7, 2008. jan. 31. 18:42
A tojásos rakottas elkészítési módja és hozzávalói.