Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Tojásos rakottas recept

Tojásos rakottas recept

A Tojásos rakottas hozzávalói:
8 főtt tojás
2 fej vöröshagyma
2 póréhagyma
2 dl víz
3 dkg vaj

A mártáshoz
4-4 dkg vaj és liszt
5 dl tej
2 tojássárgája
7,5 dkg (ementáli, gouda) reszelt sajt
szerecsendió
őrölt bors



A Tojásos rakottas elkészítési módja:
A hagymát vékonyan felkarikázzuk. A pórénak csak a fehér részét használjuk, azt vékonyan felkarikázzuk. Az összes hagymát a vajban megfuttatjuk, majd a vízzel felöntjük, és puhára főzzük. A tojásokat felkarikázzuk. A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, a lisztet világosra pirítjuk benne, majd a tejjel felöntjük. Kevergetve sűrűre főzzük, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Levesszük a tűzről, és a sajt felét bele keverjük. Tűzálló tálba tesszük a hagymát, rá fektetjük a tojáskarikákat, és a mártással le öntjük. A maradék sajttal meg szórjuk, és sütőben pirosra sütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A tojásos rakottas elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook