Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gesztenyegolyók recept

Gesztenyegolyók recept

A Gesztenyegolyók hozzávalói:
10 dkg gesztenye (mirelit, massza)
15 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín
5 dkg margarin
4 evőkanál rum
kakaó


A Gesztenyegolyók elkészítési módja:
A felengedett gesztenyét villával áttörjük. A csokoládét apró darabokra tördeljük. A tejszínt fel forraljuk, majd levesszük a tűzről, bele keverjük a csokidarabokat, és óvatosan rázogatjuk a lábast, míg a csokoládé fel olvad, de a massza folyós marad. Bele keverjük a margarint, a gesztenyepürét és a rumot. 2 kávéskanál segítségével kis kupacokat veszünk ki, és gyorsan golyókat formálunk belőlük. Grillrácson kihűtjük, majd mindegyiket kakaóba forgatjuk. Tálalás előtt 2 órára hűtőbe tesszük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gesztenyegolyók elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook