Halkrémleves garnélával recept
A Halkrémleves garnélával hozzávalói:1 kg tisztított tengeri halfilé
6 garnélarák-farok
20 dkg fekete tészta
1 édeskömény gumó
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 dl olívaolaj
1 csokor petrezselyem
10 dkg vaj
5 dl tejszín
só, őrölt bors
A Halkrémleves garnélával elkészítési módja:
Az édesköményt pároljuk meg a vajban a hagymával, a fokhagymával és a hallal, majd öntsük fel a tejszínnel és 1,5l liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk meg, és addig főzzük, míg a lé egyharmada elfő. Ezután turmixoljuk össze, és finom szűrőn szűrjük át. A fekete tésztát főzzük al�dente (roppanósan puhára). A megtisztított rákokból 4 darabot forró olajban süssünk meg egészben, és tegyük félre. A maradékot daraboljuk fel, az olajban süssük meg ezt is, és adjuk hozzá a fekete tésztát. Sózzuk, borsozzuk meg, kevés hallével pároljuk át, és szórjuk meg friss petrezselyemmel.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 17b4718bd7, 2008. jan. 28. 15:12
A halkrémleves garnélával elkészítési módja és hozzávalói.