Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Hideg sóskaleves bevert tojással recept

Hideg sóskaleves bevert tojással recept

A Hideg sóskaleves bevert tojással hozzávalói:
1 kg leveles sóska,
1 db húsleves kocka,
4 db tojás,
2 ek. liszt,
3 dl tejszín,
3 ek. vaj,
só,
2 ek. cukor.


A Hideg sóskaleves bevert tojással elkészítési módja:
A tisztított, megmosott sóskát vajon megdinszteljük több adagban. A liszttel vajon világos rántást készítünk. A húsleves kockával 3 dl vízzel húslevest forralunk, ezzel felöntjük a vajas rántást, majd beletesszük a dinsztelt sóskát és a tejszínt. Sóval, cukorral ízesítjük. Amikor forr, beleütjük a tojásokat minél gyorsabban úgy, hogy a sárgája egyben maradjon. Legvégül hűtőben lehűtjük s így tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A hideg sóskaleves bevert tojással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook