Hideg sóskaleves bevert tojással recept
A Hideg sóskaleves bevert tojással hozzávalói:1 kg leveles sóska,
1 db húsleves kocka,
4 db tojás,
2 ek. liszt,
3 dl tejszín,
3 ek. vaj,
só,
2 ek. cukor.
A Hideg sóskaleves bevert tojással elkészítési módja:
A tisztított, megmosott sóskát vajon megdinszteljük több adagban. A liszttel vajon világos rántást készítünk. A húsleves kockával 3 dl vízzel húslevest forralunk, ezzel felöntjük a vajas rántást, majd beletesszük a dinsztelt sóskát és a tejszínt. Sóval, cukorral ízesítjük. Amikor forr, beleütjük a tojásokat minél gyorsabban úgy, hogy a sárgája egyben maradjon. Legvégül hűtőben lehűtjük s így tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. jan. 28. 15:02
A hideg sóskaleves bevert tojással elkészítési módja és hozzávalói.